Günümüz internet dünyasında ise sosyal mühendislik saldırıları önem arz eden kritik konuların başında gelmektedir. Sosyal mühendislik saldırıları insan davranışlarındaki hatalarını baz alır ve bu hatalardan yol çıklarak oluşturulan siber saldırı tekniklerini kapsar. Kapsamlı bir siber farkındalık programı oluşturmak, siber güvenlik farkındalık eğitimi ile insan faktörünün davranışını değiştirmeyi başarmak kurumlar için zorlu bir süreçtir.
Kurumsal bilgi güvenliği farkındalık eğitimi, kurum çalışanlarının davranışlarını koşullara uyarlayan, daha az kaynak, planlama ve iletişim kapasitesi gerektiren bir eğitim programıdır.
Kurum geneline yayılacak siber güvenlik bilinci insan kaynakları, eğitim uzmanları, resepsiyon görevlileri, finans ekibi, satış veya pazarlama çalışanları gibi her alandaki departmanları ve çalışanlar için önem arz eden bir konu haline gelmiştir. Siber güvenlik bilincini artırmayı amaçlayan bilgi güvenliği farkındalık eğitimi, insan davranışlarındaki hataları önlemeyi amaçlar ve kurum çalışanlarını hedefleyen siber korsanlara karşı mücadelede önemli bir adım atılmasını sağlar.
Bilgi güvenliği farkındalık eğitimi sırasında öğretilen konularını özümsemek, eğitimin başarısını ölçmek de önemli kriterlerden biri haline gelmiştir. Bu noktada sosyal mühendislik testleri ön plana çıkar. Kurum çalışanlarına özel olarak eğitim öncesi ve sonrası gerçekleştirilen sosyal mühendislik testleri ile farkındalık eğitiminin ne kadar etkili olduğu ortaya çıkartılabilir.
Sonuç olarak, kapsamlı bilgi güvenliği farkındalık eğitiminin başarısı büyük ölçüde uygulama stratejisine bağlıdır ve gerçekçi hedefler planlanmalıdır. Ancak bunlar uygulama sırasında ve öncesinde tanımlanmalı ve gerçekleştirilmelidir. Ayrıca siber güvenlik farkındalık eğitimlerinin işletmenin tüm alanlarına hitap etmesi, her alanda gerçekleştirilen faaliyetlere uyum sağlayacak şekilde güvenlik risklerini ortaya çıkartması ile oluşturulur.
Bilgi güvenliği farkındalık eğitimimiz, bilgileri güvende tutması gereken ancak bilgi teknolojisi, siber farkındalık veya benzeri konularda bilgisi olmayan son kullanıcılar ve çalışanlar için tasarlanır. Kurumun insan zafiyetlerinden dolayı ortaya çıkan siber güvenlik risklerini gözler önüne seren bu eğitimle bilgi güvenliği farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır.
Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitiminin Hedef Kitlesi
- Gizli bilgileri yöneten, işleyen veya kullanan çalışanlar veya yöneticiler.
- Siber güvenlik alanının dışındaki elektronik cihaz kullanan çalışanlar.
- Kişisel veri ve müşterilerin gizli bilgilerini yöneten büyük veya küçük işletme çalışanları.
- En son siber saldırılara karşı güvenlik sağlamak ve ağlarının güvenliğini sağlamak isteyen BT yöneticileri veya personelleri.
- Şirketlerinde siber güvenlik farkındalık kurs programı oluşturmak isteyen siber güvenik yöneticileri.
- İşletmenin üst düzey yönetim çalışanları veya doğrudan müşteriyle çalışan çalışan kişiler.
Siber güvenlik bilincini artırma amacı ile gerçekleştirilen bilgi güvenliği farkındalık eğitiminin minimum süresi 2 saat, maksimum süresi ise 5 saattir. Katılımcıların görev ve siber güvenlik bilinçlerine bağlı olarak eğitim daha da genişletilebilir. Siber güvenlik farkındalık kursu, canlı derslerle sınıf ve çevrimiçi kurs olarak yapılabildiği gibi, COVID süreçlerine bağlı olarak online ortamlarda da gerçekleştirilmektedir.
Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitiminin Faydaları
- Çalışanlar için siber güvenlik farkındalık eğitimininde verilen örnekler gerçek hayattan alınan örneklere ve iş vaka çalışmalarına odaklanır.
- Kurumsal siber güvenlik farkındalık eğitimi, kurumun politikalarına, prosedürlerine, teknolojisine ve siber güvenlik tehditlerine göre kişiselleştirilir.
- Program, siber farkındalığın temellerinden başlar ve belirli bir departmanda çalışan çalışanlar için her siber farkındalık konusunu kapsayacak şekilde departman bazında kişiselleştirilir.
- Bilgi güvenliği farkındalık eğitimi, çalışanlar arasında siber farkındalık kavramının aşılanmasını sağlar.
- Bu eğitimi alan kurum çalışanları, kurumsal siber güvenliğin de sorumlulukları olduğunu kavrayarak daha dikkatli olurlar.
- BT güvenlik bilinci, siber güvenliğin yönetici kadrodan resepsiyoniste kadar herkesin sorumlu olduğunu gösterir.
- Herkes, siber güvenlik farkındalık kursunun sonunda şirketin siber güvenlik çözümü ve güvenlik kültürünün bir parçası olduğunu anlar.
- Siber farkındalık çözümümüz insan güvenlik duvarı olarak da adlandırılır ve bilgi güvenliği farkındalık tehdidini ve risklerin azaltılmasını sağlar.
- Siber güvenlik bilinci eğitim programının metodolojisi, günümüz dünyasında ortaya çıkan en son teknolojilerin temellerini, gelişmiş kavramlarını ve güvenlik yönlerini kapsar.
- Bilgi güvenliği farkındalık eğitimi siber tehditlerle mücadelede kuruma yapılacak en önemli siber güvenlik yatırımıdır.
- İşletmelerin siber saldırıları simüle etmelerine yardımcı olur ve çalışanların siber farkındalık politikalarına uymasını sağlar.
- Siber güvenlik farkındalık eğitimimizin yardımıyla, siber güvenlikle ilgili risklere daha az maruz kalırsınız.
Kurumunuza özel siber güvenlik alanında bilgi güvenliği farkındalık eğitim talepleriniz için, uzmanlarımız ile iletişime geçebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.